använd en städcaddy när du städar hemmet

Städcaddy för hemstädning – En smart behållare för dina städprodukter

Ett av de viktigaste verktygen för hemstädning är en städcaddy. Vad är egentligen en Städcaddy? Precis som den mänskliga versionen bär på golfklubbor (en caddy), bär plastmodellen på rengöringsmedel och städverktyg för en städare. Om en golfare hade behövt bära sina klubbor i händerna eller leta efter de varje gång det var dags att slå, skulle spelet gå väldigt långsamt! Samma sak gäller städningen av ens hem. Denna städcaddy bör alltid hållas påfylld med städmaterial och förvaras i ett skåp. När det är dags för veckostädningen kommer denna behållare förenkla hemstädningen tillsammans med dammsugare, sopset, hink och mopp. Alla seriösa städfirmor använder en sådan tillsammans med städchecklistor för att göra en klok hemstädning..

Vilket material borde man ha i en städcaddy?

– Fjädervippa: Detta är ett viktigt verktyg för att damma varje vrå och hörn i hemmet. Damning ska göras i ett mönster från vänster till höger, sedan uppåt och nedåt för att inte missa något. Under damningen ska själva pinnen slås mot en hård yta, som en bordskant eller en sko, för att slå av dammet från vippan till golvet. Golvet ska dammsugas eller sopas snart ändå, så det här sparar tid.

– Fönsterrengöring: Fönstermedel bör användas på speglar, balkongdörrar och duschdörrar.

– Gummiskrapa: Gummiskrapan används tillsammans med fönsterrengöringen. Det här verktyget är perfekt för glasytor för att förhindra ränder.

– Träpolish: Träpolish med citron är perfekt för bord, hyllor, trappräcken och skåp. Vissa polish-produkter är designade för att rengöra och polera samtidigt

– Allrengöring: För bänkytor, badrum, apparater, målat hantverk i trä, dörrkarmar etc. Ett allrengöringsmedel är perfekt. Sprejprodukter är att föredra framför andra sorter som istället ska baddas på ytan som ska rengöras.

– Golvrengöring: Beroende på golvmaterialet i ditt hem bör man ha ett milt rengöringsmedel. Dessa lösningar är oftast gjorda för att spädas ut med vatten för att få rätt styrka.

– Toalettrengöring och borste: Toalettrengöring ska kunna sprutas ut, så att det kan täcka hela toalettskålen och under kanten. En borste kommer fördubbla effektiviteten.

– Trasor: Gamla T-shirts blir perfekta trasor eftersom de är mjuka, kan tvättas och inte kommer repa ytor. Tvättlappar är också bra för vissa typer av skrubbning, som t.ex. inventarier i badrummet.

– Svampar: Svampar som har både en mjuk sida och en skrubbsida kommer till användning i kök och badrum. Precis som trasorna kan de enkelt tvättas i tvättmaskin, så att de kan användas om och om igen.

– Pappershanddukar: Vissa smutsiga uppgifter kan med fördel tas om hand med pappershanddukar som sedan kan slängas. Se till att alltid ha en rulle i väskan.

– Tandborste: Ha gamla tandborstar i väskan. De små borststråna är perfekta för att få bort smuts i små utrymmen.

– Svarta sopsäckar: Man bör alltid ha sopsäckar för att kunna slänga innehållet från papperskorgen i varje rum.

När städcaddyn är fylld kan du börja städa. Lycka till!