organiserade städprodukter

Organisera vs städning

Många ordböcker definierar ordet, städa för att vara fri från smuts, och ordet organisera, att ordna i ett system. Ofta grupperas båda termerna tillsammans. Om du diskar disken, rensar du bort smuts från dem, vilket ju är att städa dem. Och sedan, när de är torra, ordnar du dem i skåpet så du kan hitta dem igen, alltså organiserar dem. När du rengör köksbänkar tar du bort objekt som belamrar bänkskivor och sedan tvättar du bort smutsen från ytorna. Bänken är inte bara ren, utan också organiserad. Men vid båda dessa tillfällen betraktas det som städning. Bänken ses sällan som röran; och rengöring av bänken brukar inte kallas orörigt.

Så får du till en organiserad städning

Jag gillar att använda orden organisera och städa tillsammans eftersom jag tror att de går hand i hand, arbetar synergistiskt för att producera ordning. Ändå är organisering och städning definitivt två separata och olika saker.

Organisera

När du ordnar placerar du saker i ett tillstånd där du enkelt kan hitta det som finns i det utrymmet. Ett organiserat hem är ett av orden. Du och andra som bor där kan hitta saker utan att gräva eller söka eftersom saker och ting placeras i logiska områden för att vara praktiska och funktionella beroende på hur du skulle använda varje objekt. Du har en stark förståelse för ditt lager, och du har en plats för allt.

Städning

När du städar ett utrymme tar du bort smuts från ytan. Städar utrymmen för det förorenar området och efter höjer det standarden på hygien. Platser blir mer tilltalande och naturligtvis mer önskvärt att vara i när de är rena. Om ett hus inte är organiserat, kommer städning att vara utmanande. Först och främst kommer det att bli svårare att nå områden som behöver rengöras, särskilt om utrymmen är täckta med skräp i oordning. För det andra är det svårt att vara motiverad att städa något när det inte ser mycket bättre ut även när smutsen avlägsnas.

Städa och organisera samtidigt

För att få full nytta av ordning så bör organisering och städning göras tillsammans. Ofta kommer jag att ta ett par dagar med mina kunder för att röja utrymmen. Efter att allt är organiserat, kommer huset städas ordentligt på platser som inte har rengjorts på länge eftersom de har begravts under saker. Efter att vi organiserat och rengjort är det anmärkningsvärt hur mycket energi som genereras. Kontakta oss för en bra checklista på flyttstädning för att bli en mer organiserad vid flytten.

När du har organiserat och städat, då kan du upprätta ett enkelt organisera- och städschema för att upprätthålla en ordningsam, hälsosam och tilltalande miljö som du har arbetat så hårt för att skapa.